Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Red Shifter – fortællinger fra vindblæst vadehav

Blog October 4 2012, af passive/aggressive

Den danske gruppe Red Shifter blev dannet tilbage i 2005 til Lyd+Litteratur, men har – på trods af en cd-r og andre småting – stadig deres debutplade til gode, men om 14 dage kommer “Compania” så på gaden. Red Shifter var oprindeligt et samarbejde mellem den Fanø-bosatte forfatter Jeppe Brixvold og projektet Red Ink (Troels Nygaard), som så siden hen har udviklet til et rigtigt band, der også tæller Lars Skinnebach, Henriette Løvdal, Jonas Anker Aalborg, Ronni Leszczinsky og Dennis Orneborg.

Red Shifters musik har sit udgangspunkt i folklyden (cello, kontrabas, sav, fløjte, trædeorgel osv.) med knudrede kompositioner, en grov tekstur og den litterære stemmeføring, som mimer både oplæsning, hvisken og chanting. Det lyder som isolation i naturen, de øde egnes dystopi fra Fanøs vadehavsidyl til knirkende graner – med en Nick Cavesk eller Bill Callahansk salut.

Info: Red Shifters første album “Compania” udkommer den 18. oktober på Geiger Records og kan også erhverves til releasekoncert på Loppen samme dag (RSVP).