Passive/Aggressive

Roskilde Festival, tinnitus eller ballader? – Torsdagen

June 28 2012, af redaktion

Roskilde-redaktionen på Passive/Aggressive finder linier i årets program: Fem brugervenlige guides, til hvor du kan finde os med billig vin i hånden. Under festivalen kan du fange os 2.0-style på FacebookInstagram og Twitter, men i dag kan kan du læse, hvad du bør se om præcis en uge. Torsdagen byder blandt andet på beat, folk, ballader og tinnitus-inducerende metal og hardcore.

Læs vores anbefalinger til warm-up-dagene her

Araabmuzik, Apollo, kl. 17

Det er imponerende at se en AKAI MPC 2500 blive behandlet så virtuost. Og live skal der bare et kamera på scenen, så man kan følge med. Spørgsmålet er, om det holder, sådan rent musikalsk? Vi håber og satser vores penge på, at det bliver lige så festligt, som hvis Girl Talk droppede den ADHD-agtige sampletrang og gav de gode idéer albuerum nok til at kunne ånde selv.

“Got ‘Em Hands Down (instrumental)” 

Sam Amidon, Gloria, kl. 19.45

Han har bevæget sig væk fra det helt spartansk folkede udtryk i retning af mere fyldige arrangementer, og det klæder ham. Amerikaneren, der bliver produceret og udgivet af Björks højre hånd Valgeir Sigurðsson, betræder som få andre det behagelige sweet-spot lige midt mellem sen Sufjan Stevens og tidligere Will Oldham. Og så endda med en koncert på Gloria.

“Relief”

Today is the Day, Odeon, kl. 20

Århundredets mest latterlige emo-bandnavn? Helt enig. Men fuck det. Der er ikke mange redaktionsfavoritter på metalfronten i år, men det for os ukendte amerikanske Today is the Day kunne måske gå hen og levere en tiptop tinnitus-inducerende øre-excorcisme.

“Expectations Exceed Reality”

Trash Talk, Pavilion, kl. 21.30

DET HER SKAL SES: Sacramento-bandet bag det seneste års tids vel nok mest medrivende og hidsige ep ‘Awake’. Primale brøl fra et sted så dybt som intet mennesker burde udsættes for kombineret med hardcore-musikkens temperament og metallens groove udgør en killah-kombi, der må opleves live!

“Awake” 

A$AP Rocky, Cosmopol, kl. 23

Vi er liiiidt trætte af at læse om ligegyldige nyhedshistorier om ham (og Lana Del Rey). Men det er stadig svært at komme udenom, at når A$AP Rocky er bedst – med max eastcoast-swag og drømmende produktioner fra Clams Casino – så er han stort set i en amerikansk liga for sig.

“Bass”

Perfume Genius, Gloria, kl. 23.30

Årh, det bliver følsomt. På en “ung Conor Oberst møder Antony Hegarty”-måde. Mike Hadreas skriver virkelig stærke sange, som han stadig pakker lidt anstrengt ind. Hvis han lukker op for sluserne og slår sig løs bag tangenterne, kan det dog ikke gå helt galt.

“Take Me Home”