Passive/Aggressive

Introduktion til et ungt dansk båndlabel Infinite Waves

Feature November 14 2013 , af passive/aggressive infinite-waves

Af Simon Christensen

På Nørrebro ligger et lille label med en manuel båndduplikator Infinite Waves (som har taget navn efter denne superkraft?), som på et års tid har udsendt omkring 10 kassetter i 5-50 ex. Musikalsk er det en sammensætning af udtryk dybest set mellem kosmiske droner og indierock, gerne med en ret lokal vinkel på projekter og sideprojekter fra København og et par udenlandske sidespring.

Det karakteristiske ved Infinite Waves er, at det er et farverigt og relativt spraglet udvalg af musik, som ikke er båret af en stærk kurateret protesterende diy-identitet, men derimod en alsidig og sammensat profil, som føles som en fankultur – og så tænker man selvfølgelig, at det lige kan blive smalt nok og lidt for tilfældigt, men sjovt giver det i dette tilfælde et uventet og herligt udvalg af god musik.

Én instant favorit er det ultrakorte bånd med Grøn, som der absolut ikke er nogen yderligere information om. Brooklyn-projektet Sontag Shogun laver sød men også lidt sløv melankolske indierock, og så er der udgivelser med et par Passive/Aggressive-kendinge: Duoen Plants har fået samlet deres musik fra Berlin 2012 i ep’en “Telemark”, som er ret suveræn i sin dansen på grænsen mellem krautrockidiomet og overrumplende lydfantasmer. Det ganske fantastiske liveorkester Less Win udgiver normalt på Big Oil men har samlet fire liveoptagelser/demoer i lidt for smadrede produktioner. Og så har en obskur sangskriveroutsider Claus Frøhlich/Younolovebunny skrevet noget, der minder om vaklende Granddaddy-numre på dansk. Hold også øje med 209 alias Christian Hansen, der har to collage-agtige udgivelser, den seneste en firedobbelt kassette, på Infinite Waves.

“Det er kærlighed til musik og analoge medier. Og kassettebånd er billige og lette at arbejde med – hele produktionen kan klares derhjemme. Det giver en lækker mulighed for at udgive musik på hobbyplan uden et særlig stort budget,” fortæller Bjarke fra Infinite Waves.

Se fuld diskografi på http://infinitewaves.net/ og hør et udvalg af numre herunder.