Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Else Marie Pade – Samlede tekster udkommer på tryk

Blog March 28 2017, af passive/aggressive pade-32

(Privatfoto)

Else Marie Pades tekster udgives på tryk af tidsskriftet Passive/Aggressive. Teksterne beskriver førstehåndsindtryk i mødet med konkretmusikken og er så vidt vides alle udgivede artikler, skrevet af Else Marie Pade selv i perioden 1957-2004, og derudover er der to transskriberede samtaler fra hhv. 1979 og 2005, der fremstår i sin fulde længde. Der er ingen remixes, biografier eller journalistiske vinklinger involveret. Øvrig baggrund fremgår af tryksagen.

“Jeres klange er smukkere nu, end de elektroniske klange var i 50’erne og 60’erne, og det var ikke på grund af mangel på erfaringer, men dengang ville man sige sandheden og ikke være romantisk. Og det kan man ikke bære i længden.” – Uddrag fra en samtale mellem komponisterne Svend Christiansen og Else Marie Pade i 1979.

Udgivelsen markeres med en releasefest torsdag den 30. marts på 5e i samarbejde med koncertarrangørerne Sorgenfri. Komponist Jacob Kirkegaard (der bl.a. står bag “Svævninger” og 3xLP-opsamlingen med Pades værker på Important Records, www.fonik.dk) viser nogle af hendes partiturer og medbringer en lydoptagelse, hvor hun som ung fortæller om konkretmusikkens historie, som vil blive afspillet for første gang offentligt.

Om udgivelsen: “Else Marie Pade – Samlede tekster”. 88 sider. Udgives i 250 eksemplarer. Pris 90 kr. Opsætning af Susanne Benther Mouritsen. Risotryk, lasertryk, limbinding og beskæring hos KLD Repro. Man kan erhverve sig udgivelsen på aftenen (max. 2 eksemplarer per person). Det vil også være muligt at bestille udgivelsen igennem mailorder via print@passiveaggressive.dk eller købe den i distribution på Fanø, i Aarhus, Aalborg og Odense. P/A er nonprofit og tryksagen udgives til produktionsomkostningerne.

Tak til Morten Pade, Susanne Benther Mouritsen, Wilfred Wagner, Jacob Kirkegaard, Hans Sydow, Jan Stricker, Mikkel Arre, Statens Kunstfond og Sonning-Fonden.

Info: Releasefest med bl.a. Jacob Kirkegaard på 5e torsdag den 30. marts kl. 18.00 (RSVP).