Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

ilinx – Mellem folkemusik, Carl Nielsen og japansk pigepunk (mix)

Mixtape April 15 2024, af Alexander Julin

Af Alexander Julin Mortensen, foto af Phie Beckett Stenbæk

Gruppen ilinx, som består af de tre sangere og komponister Anna Maehl, Laura Marie Madsen og Amanda Appel, er over de seneste år blevet et velkendt navn på tværs af flere miljøer indenfor både den eksperimenterende og mere populærkulturelle musik i Danmark. Som Ilinx har de skabt deres helt eget musikalske univers, hvor de binder bånd mellem traditioner og fremadskuende eksperimenter med deres kombination af bl.a. middelalderlig kormusik, dekonstrueret R&B og improvisatoriske eksperimenter. Gennem årene har de bl.a. både samarbejdet med lydkunstner Jacob Kirkegaard om en udgivelse indspillet live i Marmorkirken, med komponist Matias Vestergård om værket KRISER og varmet op for popgruppen Fraads. Til dette års Roskilde Festival præsenterer de et nyt værk, som er baseret på tekster fra Djævlebogen af den danske forfatter Asta Olivia Nordenhof; det andet og seneste værk i en igangværende septologi. 

P/A bringer i dag et nyt mix af ilinx, der tæller både egne kompositioner og inspirationskilder til deres kommende værk på Roskilde Festival. Om mixet fortæller gruppen:

“I ilinx insisterer vi på ikke at begrænse os til en bestemt genre eller stil, men lade alt vi elsker stå side om side! Derfor har vi lavet et mix, der udvikler sig fra vokal folkemusik fra sydstaterne, over indie rock og Carl Nielsen til hårdtslående japansk pigepunk. Mixet er også inspiration til vores nye værk baseret på tekster fra Asta Olivia Nordenhofs Djævlebogen, som kommer til at have premiere på Roskilde Festival i år. Lyt, skrig, græd og dans med!”

Tracklist

Hazel Dickens – Pret y Bird

Dock Reed, Vera Hall Ward – Prayer

Kara Jackson – recognized (reprise)

Baby In Vain – Parasite

caroline – Desperately

ilinx – Shortcut

Carl Nielsen, Danish National Vocal Ensemble – Aftenstemning (Evening Mood), FS 48

ilinx – Unreleased

Aske Zidore, Anders Lauge Meldgaard – Nogle dage tænker jeg bare verden var flade plader [Recorded_11-01-2023_11:06:01]

Jerskin Fendrix – Black Hair

Karen Juhl – Mother Tongue

Aby Ngana Diop – Yaye Penda Mbaye 

Kim Gordon – I’m A Man 

ni-hao!!!!! – MATSURI-SHAKE

Læs eller genlæs Mimmi Bies reportage fra Ilinx koncert på ALICE i november 2023 her.