Passive/Aggressive

Laboria Cuboniks – Passive/Aggressive udgiver dansk oversættelse af Det Xenofeministiske Manifest

Blog February 28 2018, af passive/aggressive Xenofeminisme

Den 28. februar udkommer den danske oversættelse af Laboria Cuboniks’ Xenofeminisme: En politik for fremmedgørelse, også kendt som Det Xenofeministiske Manifest, for første gang på tryk.

Manifestet er oversat til dansk af Tobias Linnemann Ewé, musikteoretiker og ph.d. ved University of British Columbia i Vancouver, der også har skrevet et 18 siders essay om xenofeminismens perspektiver ind i musikken. Han beskriver forfatterkollektivet Laboria Cuboniks som “en mangehovedet hydra, der med sine klør ubehageligt navigerer mellem kunst, design, arkitektur, arkæologi, filosofi, tekno-feminisme, seksualitetsstudier, digital musik, oversættelse, poesi og regelmæssige eksperimenter med brugen af (r)evolutionære algoritmer i offensiv cybersikkerhed.”

Laboria Cuboniks (f. 2014) er et xenofeministisk kollektiv, spredt over fem lande og tre kontinenter. Hun ønsker at afmontere køn, destruere ‘familien’ og afskaffe naturen som garant for anti-egalitære politiske positioner. Hendes navn er et anagram over ‘Nicolas Bourbaki’, et pseudonym som en gruppe af hovedsageligt franske matematikere arbejdede under, mod en anerkendelse af abstraktion, generalitet og disciplin indenfor matematikken i begyndelsen af det tyvende århundrede. Medlemmerne inkluderer blandt andre Diann Bauer, Katrina Burch, Lucca Fraser, Helen Hester, Amy Ireland og Patricia Reed.

Det Xenofeministiske Manifest blev oprindeligt udgivet på engelsk under titlen “Xenofeminism: A Politics for Alienation” i 2015 under en GNU Free Documentation License. Derfor er alle hidtige oversættelser inkl. den danske og den nye svenske oversættelse gratis tilgængelig her: www.laboriacuboniks.net

Xenofeminisme: En politik for fremmedgørelse kan erhverves til 40 kr. inkl. moms. Foreningen Passive/Aggressive er nonprofit, og udgivelsen distribueres til produktionsomkostningerne som alle foreningens hidtige tryksager. Læs mere på www.passiveaggressive.dk/print.

Info: Udgivelsen finder sted i anledning af arrangementet Xenofeminism in Copenhagen med netop Diann Bauer, Rebecca Lund og Martin Hauberg-Lund, der arrangeres af Ark Books, Eksistensfilosofisk Akademi og Passive/Aggressive under literaturfestivalen KBH Læser. (RSVP)