Passive/Aggressive

Roskilde Festival, why not? – Warm-up-dagene

June 27 2012, af redaktion

Vi tager jo alle sammen afsted alligevel. På trods af Off!-festival, Primavera, et væld af ATP-arrangementer på det der feriecenter i England, og hvad der ellers byder sig til af Strøm og Sejrø og hvad har vi. Fordi der er heldigvis stadig ikke nogen gyldig grund til ikke at tage afsted. På Roskilde Festival, u know?

Vi har fundet guldet i årets program. Fem brugervenlige guides, til hvor du kan finde os med billig vin i hånden. I dag kan får du vores favoritter i warm-up dagene, hvor der eksempelvis er sej, jysk dødsmetal, en dansk version af No Age og ikke mindst “the retarded cousin of Joy Division”. Fang os her og 2.0 på Facebook, Instagram og Twitter. Ses, kære læsere!

Redwood Hill, søndag kl. 16

“Depressive nordic metal” kalder de sig selv på Facebook. Med rødder i både post-metallen (Isis, Neurosis) og en mere nordisk, bister hardcore-metal som The Psyke Project fornemt har formidlet, vil det danske femkløver Roskilde-debutere i år. Tungt, intenst og ondt.

“Dybbuk”

Vår for Youth, søndag kl. 16 (på Apollo Countdown-scenen)

Eftersom Iceage-Elias’ sideprojektet har skiftet navn fra War til Vår, går vi ud fra at denne debuterende fælles-konstellation med Lust For Youth nu hedder Vår for Youth. Anderledes sikre er vi dog på, at du kan forvente kradsende støjrock med glitrende synths.

Vår “In Your Arms (Final Fantasy)”

Bäddat För Trubbel, søndag kl. 17.30

Nej, Roskilde er ikke New York. Og det kan diskuteres, om kongen rent faktisk hedder Jandek. Men lige meget hvor i verden du befinder dig, vil det altid være lige sjovt at vælte rundt med bajere og smøger og høre et halv-dumt punkrock-band spille smadret pub-rock.

“Snälla, Snälla”

The Beardy Durfs, mandag kl. 16

Noiserock og garagepop for alle pengene. En dansk version af No Age med kun guitar, trommer og masser af overstyrede, melodiøse guldklumper. Det kan godt gå hen og blive ornli’ fedt.

“Lunchbox”

Cerekloth, mandag kl. 20.30


Hvis man forestiller sig man var vokset op i Skjern, så vil JBP, forsanger i Cerekloth, være en af den slags drenge, som det ikke var smart at hænge ud med, hvis man spurgte ens mor. Men man kunne også være heldig at få lov til at drikke lidt guldøl og snakke metal med en af de mest kompromisløse elskere af netop den genre, man nogensinde vil komme til at møde. Og med Cerekloth, der har en 7” ude på Hells Headbangers, ser det ud til, at han endelig har fået hul igennem til et publikum ud over de mange kistedybe undergrundsting, der er kommet fra ham. Dødsmetal. Ikke så meget pis.

“Shattered Hourglass”

 Indians, tirsdag kl. 14.30

Københavner-projekt med udlængsel. De digitale lag er hverken stormfulde, kolde eller konfronterende. Det er blød musik, til når du skal chille i solen. Med fjerne minder om en eller anden – eller et eller andet. Do join.

“Magic Kids”

Helsinki Poetry, tirsdag kl. 20.30

Det kan blive en dreng og en pige. Vi tager ja-hatten på (en dreng?), og håber på at poprock-elementerne underspilles og at man live bliver overdynget med det shoegazede guitarfræs, der ligger og ulmer i baggrunden.

“Manchester”

Girlseeker, onsdag kl. 14.30

Som vi tidligere kunne ‘breake’, så vil P/A-favoritter Girlseeker (aka. “the retarded cousin of Ariel Pink or Joy Division on an afterparty on poppers at 2 pm“) også være at finde på Dyrskuepladsen med b-films-lyrik, sloppy synthpunk og uendelige guitarsoloer.

“Dream”

Slowolf, onsdag kl. 19

Vi håber bare Raekwon dukker op

“See U In My Dreams”