Passive/Aggressive

Art’s Birthday – International kunstudveksling i radioformat

Blog January 17 2016, af passive/aggressive artsbirthdaycollage

Af Sandra S. Borch

Det hele startede, da den franske fluxus-kunstner Robert Filliou i 1963 udnævnte den 17. januar til at være kunstens fødselsdag – årsagen var noget med en svamp i en spand med vand. Uanset de bagvedliggende årsager markerer flere institutioner dagen som en mulighed for global udveksling af kunst.

I år er det 10. gang, at den europæiske sammenslutning Euroradio fejrer kunsten med en simulcast, der via de to satellitradiostationer Haydn og Liszt præsenterer nye radioværker og sender live fra Berlin og Bruxelles til Vancouver og Wien. Her kan du bl.a. høre et værk af svenske Maria W Horn med palindrome musikstrukturer, musique concrete af Pierre-Yves Macépropose, noise med en bio-electric modular synthesizer og lyden af mødet mellem schweizisk dadaisme og japansk avantgarde. Blot for at nævne et par stykker.

Se hele fødselsdags-programmet her: https://arsacustica.wordpress.com/

Derudover er P2 på Svensk Radio gået sammen med EMS (Elektronmusikstudion) om at kuratere to timers radio dedikeret til den eksperimenterende musik. Her er gæsterne blandt andre Mats Lindstöm (direktør for EMS), Ida Lunden (komponist) samt en solid mængde svenske kunstnere som Ulf Eriksson (Kontra-Musik), Andreas Tilliander aka TM 404, Porn Sword Tobacco og DJ Mayhem. Den 22.-23. januar kulminerer den svenske fejring af Art’s Birthday i en to-dages festival i Södra Teatern, hvor Norberg Festival kuraterer en scene, og på programmet er Lustmord, Nurse with Wound, K-X-P, Leif Elggren m.fl.

Så søndag kan du se frem til lidt mere end Danmarks Radios “Bedrag”. Tune in – bliss out.

Info: Programmerne sendes søndag den 17. januar fra kl. 19.00 på Euroradio og Svensk Radio P2.