Passive/Aggressive

Far – sangskeletter med sulten naturromantik

Blog April 27 2013, af redaktion avatars-000036567698-jvqdxi-t500x500

Hvis man kom tidligt til åbningsfest i Af Med Hovedets kollektiv/spillested Henning Young sidste efterår, kunne man blandt andet lægge ører til enmandsprojektet Far og hans klimprende akustiske sangskeletter med naivistiske tekster om natur, dyr og træer, fremført med deadpan attitude og åbne polypper – og en mild fernis af ironi.

De og nye numre er nu samlet på et kassettebånd, hvor den akustiske guitar og det naturromantiske tema fortsat er styrende – undtagen på det afsluttende ’Ekstra’, tre minutters øvelokaleudkrads med snublende trommer, hvinende saxofon og desorienteret guitar. Det lugter på en måde af Daniel Johnston – altså minus psykisk sygdom og ulykkelig, ugengældt kærlighed – men hvor seriøst man skal tage det er et åbent spørgsmål. Ikke desto mindre fascinerende på sin egen skælmske facon, som griber ind i Af Med Hovedets danske/hjemmelavet/impro-orienterede/kærlige musikideologi.

Far giver koncert den 27. april i Henning Young (RSVP). ‘Sange’ kan købes som kassettebånd i Insula Music eller streames og downloades via Soundcloud.