Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

First Hate – mystiske slangerytmer og hellig smitte

Blog October 2 2013, af Alexander Julin

First Hate

Af Alexander Julin. Foto Lasse Dearman.

First Hate er en københavnsk duo bestående af Anton Gansted & Joakim Nørgaard. Lydbilledet består af bløde toner af synth, distorted bas samt langsomme trommerytmer. Hertil tilføjes en reverbet vokal, hvis tone varierer mellem sentimentalitet og lettere depressivitet. Melodierne og produktionen bærer til gengæld præg af en vis naivitet eller akavethed på samme vis, som eksempelvis kom til udtryk over Girlseekers debut LP, “1-800-Greed”. Muligvis ikke nogen ubrugt reference på bloggen, men ikke desto mindre reel at inddrage.

First Hates sangkatalog bærer indtil videre præg af at være ligefrem og umiddelbar, men tager til gengæld også udgangspunkt i mere specifikke – og i nogle tilfælde usædvanlige – inspirationskilder. Bandet udtaler eksempelvis om baggrunden for ”Holy Contagion”, at ” i gamle dage tog man helgenes lemmer og balsamerede dem og brugte dem i ritualer. man rørte dem for at opnå helligdom (hellig smitte/holy contagion).” Samtidigt handler sangen også om at røre ved et andet menneske og er derfor ligeledes en kærlighedssang.

Dobbeltheden i First Hates sange udgør derfor nogle mere eller mindre bizarre rammer for de ellers umiddelbare popsange og iklæder de velkendte følelser en vis mystik. Et udtryk for en række inspirationskilder, der på den ene side tæller universet, naturen, frustration; og på den anden side også mosefund, og måden hvorpå slanger bevæger sig.

Info: First Hate spiller i Aarhus den 12. oktober med Gay (RSVP) og i Store Vega (!) den 17. oktober (RSVP). Der arbejdes på udgivelse.