Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Interzone Tapes – Industrielle technoeskapader fra den midtfynske muld

Feature October 17 2013, af passive/aggressive Selvmordsskolen_Den Lille Død

Af Andreas Syr

Interzone Tapes er et nystartet selskab, der specialiserer sig i kassetteudgivelser med techno i den larmende ende af spektret. Et selskab hvis intention muligvis ikke ligger så langt fra den, man finder hos Downwards, Hospital Productions, Posh Isolation eller andre dyrkere af primært dystre blandinger af noise og techno i forskellige forhold. I skrivende stund er Metis: Dislocation og Selvmordsskolen: Den Lille Død de eneste to officielle udgivelser fra selskabet, men ifølge Kristoffer Ovesen, selskabets stifter og manden bag Metis, er der tre nye udgivelser i støbeskeen med blandt andre Commodore Combat Unit (der er et velkendt navn, forudsat at man er nogenlunde bekendt med de sidste 10 års odenseanske techno-undergrund).

Hos Metis trækkes der tydelige forbindelser fra The Midlands til det midtfynske, med et udtryk der i høj grad er baseret i den tungt industrielle techno, skiftevis med militant, stålsat strenghed og en mere udkogt og næsten apatisk minimalisme. Det er tilsodet, analog støjtechno, repetitivt grænsende til det demonstrative, men oftest med en forvitret og grynet klanglighed, som den gråsorte summen af højspænding på en råkold vinterdag. Hør ”Hellhole” og skælv til lyden af menneskets byer der hamres i stykker i et monolitisk stykke techno, der ikke lyder så fjernt fra Ancient Methods, eller hør ”Videodrome” og gå godt gammeldags agurk til et epileptisk strobetrip.

Selvmordsskolen laver indevarslende acid med inspiration fra Milwaukee-techno og italiensk horroræstetik (så blot titlerne ”Vampyr”, ”Dyrekirkegården” og ”Rædslernes Hus”). Tjek for eksempel ”Syre Sletter Alle Spor”, der er et hysterisk stykke technoid acid, arret af kastevinde af metallisk støj, der til sidst blot suser retningsløst over hule beats indtil alting nulstilles og kun syren står tilbage. Andre højdepunkter i selskabets begrænsede diskografi tæller blandt andet et nyt nummer fra Commodore Combat Unit, det temmelig forstyrrede ”Day of the Dead”, der er et uhelligt sammenrend af amiga-lyde, hult primale trommer og uregerlige støjudfald over en monoton fire-på-gulvet-baggrund, eller Interzones ”Sleepwalker”, et ved første øjekast regulært stykke dubtechno, der over femten minutter går gradvist i ren rumrejse-tilstand.

Info: Metis, Selvmordskolen og andre udgivelser fra Interzone Tapes kan erhverves hos Insula, Posh Isolation eller via Facebook.