Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Mastermind Records – et manifest i elleve vers opføres på lørdag

Blog October 30 2014, af passive/aggressive mastermindfest

Af Alexander Julin

Det er ingen overdrivelse at påstå, at Mastermind Records er en manifestation af Aarhus’ musikalske ånd og alsidige kvaliteter. Med en abnormt bred vifte af udgivelser, der strækker sig fra fri jazz til narkotisk noiserock og enestående garage- og punk-udgivelser, er Masterminds diskografi et sundt udtryk for den nysgerrige tilgang til, hvad musik er, og hvordan den kan forstås og formidles.

Mastermind Records drives af Mads Stobberup fra nu opløste Cola Freaks. Selskabet har siden begyndelsen af dette årtusind udgivet en række mere eller mindre obskure udgivelser fra Aarhus og omegn såvel som hovedstadsområdet. For at slå ned på enkelte af selskabets højdepunkter kan bl.a. nævnes Fossils – “Meat Rush” (2010), Cola Freaks – “Live WMBR 88.1” (2010), Shiggajon – “Dansen” (2012) og co-udgivelse af 7″ere med Mor – men der er adskillige nævneværdige udgivelser herudover. Senest har Mastermind bl.a. også udgivet en liveplade med hedengangne Love Potion, Narcosatanicos debutplade, 7″-singler med Singvogel og Yung, og her i efteråret er de aktuelle med både Infuse Huddles debut-lp, Ærkenbrands “Barabtalo’s Dream” og Yungs “Falter”, sidstnævnte sammen med Badstue Records.

Lørdag d. 1. november markerer Mastermind så sit værd i den danske musikkultur med en art endagsfestival på spillestedet Radar. Aftenen består af 11 koncerter fra Mastermind-relaterede artister, mao. en overflod af ekstravagante rock-, punk- og freak(?)-koncerter, for blot at holde os til nogle mere eller mindre almene musiktermer; en sublim mulighed for at lade sig overraske og overbevises af Masterminds stadigt voksende diskografi.

Info: Mastermind Fest med Angkor Wrack, Don Saund, Hahn Kult, Infuse Huddle, Narcosatanicos, POWERSOLO, Singvogel, Überkrøppling, War Of Destruction, Yung og Ærkenbrand finder sted den 1. november på Radar. (RSVP)