Passive/Aggressive

Mischa Pavlovski – Et kapitel, der fuldender Posh Isolations fem års fremmarch (interview)

Feature August 21 2014 , af passive/aggressive pavlovski

Af Simon Christensen

I sidste uge kom Mischa Pavloskis debutalbum, LP’en “Kapitel”, endelig på gaden. Den var oprindelig sat til at udkomme i foråret og blev fremført i forbindelse med Posh Isolations fem-års-jubilæumsshow på Mayhem og til Thirteen Torches for a Burn-festivalen i Los Angeles (billedet).

Mischa Pavlovski fortæller: “Jeg har som sådan ikke villet have det til at lyde som noget specielt, men jeg blev inspireret af Sergei Prokofiev-stykket “Peter og Ulven”, hvor alle lydene/instrumenter har en karakter i historien. Fuglene er fløjten og ulven er oboen etc. etc. Min tanke var, at jeg ville lave en historie eller et forløb af lyde, hvor det er op til lytteren selv at danne sin egen historie eller billeder inde i hovedet. I mine overvejelser om lyde, stemninger og atmosfærer har jeg prøvet at integrere og afspejle følelser, stemninger og sindstilstande, jeg selv har gennemlevet igennem erfaringer med den psykedeliske verden og dets univers.”

Som et debutalbum fra en autodidakt musiker er “Kapitel” overraskende formfuldendt. Lydbilledet er frem for alt tålmodigt og monumentalt med et stort rum og omridset af massive figurer, som er behandlet gennem industrial-musikkens lydmølle, som man kender fra andre Posh Isolation-udgivelser, bl.a. Age Coin, selvom grundmaterialet her er noget helt andet. Kun i glimt tangerer Pavlovski technoens forskellige subgenrer, men mest af alt males med få effektfulde og vellydende virkemidler her et storslået billede af dyndet fra en mørk og levende post-industriel storby – et billede, som København har svært ved at leve op til.

MP: “Jeg har lavet hele pladen udelukkende på computer, og det er første gang, jeg har prøvet kræfter med elektronisk musik. Da jeg startede på projektet for godt to år siden, havde jeg ikke megen kendskab til synthesisere, trommemaskine og andre analoge instrumenter, eftersom jeg kun har spillet på trommer og en smule guitar. Jeg har før spillet trommer i bandet Garrotte og bandet Skurv med Loke Rahbek og Alexander Fnug Olsen. Ud over det har jeg været gæstevokalist på en Pisswhipp- og en Caucasian Colony-udgivelse.

Så jeg startede fra bunden og eksperimenterede med forskellige genrer, men jeg følte, at når jeg prøvede at producere noget inden for en bestemt genre eller stil, gik jeg hurtigt i stå og blev træt af det. Så en dag satte jeg mig ned for bare at lave noget helt uden rammer eller et fastlagt mønster. Det var starten på det her projekt, og jeg blev hurtigt glad for ikke at skulle rette sig efter en bestemt lyd eller bare at fjerne rammerne, jeg havde sat for mig selv. Når jeg skal spille “Kapitel” live, er det ved hjælp af en APC40, hvor jeg kan styre de respektive sekvenser – og på min computer, eftersom det hele er produceret på den. Jeg startede projektet i 2012 og har igennem to år arbejdet på at færdiggøre det – og kan nu præsentere det her i 2014.”

Info: Mischa Pavlovski “Kapitel” er ude på posh isolation og kan bestilles her.