Passive/Aggressive

Modern Tongue – Synthesizerstjerne fra Sønderborg

Blog January 29 2014

sønderborg by night

Af Alexander Julin. Foto: Sønderborg By Night af Bo Kleis Christensen.

Mathias Andersen alias Modern Tongue udspringer af den sønderborgske undergrund, der efter egen holdning “(…) nærmest udelukkende består af dårlige gymnasie coverbands”. Projektet kan kategoriseres som en art popmusik, der både er tungsindigt af humør, men samtidig ekstatisk i kraft af sangenes generelt høje, pulserende tempo og dertilhørende langtidsholdbare melodier, hvis man som lytter har det mindste tilovers for 80’er nostalgiske synthesizere.

Modern Tongue var som sådan heller ikke tænkt som noget seriøst i lang tid, men projektet har med tiden fået substans nok til, at Mathias Andersen nu udgiver det på et bånd vis titel bliver “Velvet Aesthetic” – en fire numre lang popudgivelse, der emmer af lige dele postpunket dystopi såvel som klubeufori. Om båndudgivelsen som format udtaler Mathias Andersen: “Det har selvfølgelig en vis æstetisk betydning at udgive musikken på bånd, da det er et format, der har en unik måde at kommunikere med lytteren på (mulighed for inserts med kunst og tekster, og selve måden man kan præsentere båndet på). Til gengæld er det også billigt at bestille 100 bånd hjem fra England, og så duplikere dem.”

Kvalitet og tilgængelighed bliver altså ikke to modstridende punkter, men bliver forenet i kraft af båndets indkøbspris og kreative muligheder. Dette bliver udgivet via pladeselskabet Format Existence, hvilket Andersen også selv står bag.  Modern Tongue bør altså ikke blot tages for et udmærket bud på dansk synthpop anno 2014,  som eksempelvis kommer til udtryk ved kælderbangeren Metropolis og dets tilbagelænede, skitseprægede udtryk. Det er også udtryk for at DIY-æstetikken trods alt også bliver dyrket udenfor Danmarks storbyer, og at den kreative handlekraft ikke nødvendigvis afhænger af et storbykulturelt netværk.

Info: “Velvet Aesthetic” udkommer formentlig i løbet af foråret på eget label.