Passive/Aggressive

Nyt James Ferraro-album ‘Sushi’

November 9 2012, af redaktion

Gal, genial, gøgler eller ren galimatias – James Ferraro er blevet kaldt alt mellem himmel og jord. Her på bloggen hælder vi til at anskue Venice Beach-weirdoen som et af de mest stilskabende og absolut interessante dyr i den elektroniske åbenbaring de sidste par år. For selv om det er nemt at afskrive ham som en ironisk hikkende musikzapper (fx. på Bebetune$, Bodyguard og FRKWS), der tager harsk noise og kitschet populærmusikalsk vraggods ud i strakt arm, så er uglerne ikke, hvad de ser ud til – heller ikke på hans nye album ‘Sushi’. Tværtimod.

Som tidligere bemærket var Ferraros sigte med hans seneste album ‘Far Side Virtual’ nærmere sarkastisk, som en lurendrejet vrængen af overflodssamfundets hjernedøde, forbrugeriske underholdningsindustri: infantile synth-melodier, mobilringetoner, new age-klingende wellness-muzak og tv-spots i en plastisk pærevælling. Den agenda lurer sådan set stadig i kulissen på ’Sushi’ men bliver effektivt kombineret med et erklæret mål om at eksperimentere med et mere klubbet udtryk – uden at der går æbleplukning i den. Og efter de første par gennemlytninger kan man konstatere, at missionen er lykkedes. Albummet er excentrisk veloplagt, flimrende, hoppende, kommenterende og intertekstuelt, men samtidig er beatskelettet bundsolidt, og i passager lyder det næsten som noget, man kunne flytte fødderne til. Hjerne og underliv i heftig interaktion = et mindfuck af en anden verden. Mit hjerte hvad vil du mere?

’Sushi’ er ude nu digitalt og udkommer på cd og lp den 10. december via Hippos In Tanks. Midlertidig albumstreamvia Dazed Digital herunder.