Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Purling Hiss – marsboere i 90’er-ekstase

Blog March 18 2013, af redaktion purlinghiss

”I’m a lifer. This is what I do. I play music”.  Der er en svært charmerende umiddelbarhed over Mike Polizze og hans væbnere i Philadelphia-bandet Purling Hiss. Med Adam Granduciel fra The War on Drugs bag knapperne byder trioen på en tilbagelænet strøm af aggressivt bøjede strenge, 2-akkorders-drøn og distortede ”Bleach”-brøl. Selv om Adams støvede signatur også kan anes i glimt, viser et åbningstrack som ”Lolita” langt mere hidsige tilbøjeligheder og er et af årets mest potente rockdrøn so far.

Men det er ikke al sammen fuld smadder. Deres (post)grungede rock emmer også af Dinosaur Jr.-riffs og overdrevent slackede soloer (som på ”Mercury Retrogade”), og der er også blide biddrag på albummet, som de formidabelt skæve viser “The Harrowing Wind” og “She Calms Me Down”.  Alt sammen ren 90’er-kræs.

Albummet “Water on Mars”, der følger op på 2010-debuten (Woodsist) og 2011’s ”Lounge Lizards EP” (Mexican Summer), er ude på Drag City i dag. Bandet giver desuden koncert på KB18 den 26. maj. RSVP