Passive/Aggressive

En lille ø, en gammel gård, en smuk kyst og et monumentalt rod – Sejerø Festival vender tilbage i 2012

May 25 2012, af passive/aggressive

Den spændende, unge, hullede, isolerede Sejerø Festival vender tilbage i august i år. Det fortæller musikarrangør Thomas Buhl-Wiggers i en mail. Sejerø Festival kan samtidig sætte første navne på programmet, som er specialimporteret til Sejerø uden om storbyernes firkantede venues, heriblandt finder man flere Passive/Aggressive favoritter. Sejerø Festival er et forsøg på at bygge et monument over en følelse.

EXCEPTER (US)  JAWS (US)  SAND CIRCLES (SE)  HEATSICK (UK/DE)  PER KRISTENSEN M. FLADT LANDSKAB (DK)  ICE CREAM CATHEDRAL (DK)  GALA DROP (POR)  DINNER (DK)  DISCOTEQUE PALMEN (DK)  FATHER MURPHY (IT)  MOKO (DK)  COYB (DK)  EUROS CHILDS (WL)  NORBERTO LOBO (POR)  +  TBC.

Hvad er Sejerø for et sted?
Thomas Buhl-Wiggers: En lille ø, en gammel gård, en smuk kyst og et monumentalt rod. Kasper (Lynge Jensen, medarrangør red.) inviterede mig til Sejerø, for at jeg skulle se det her sted, han havde fundet. Havde aldig været på Sejerø før, men har altid haft eventyrlige tanker om øen efter utallige barndoms-somre hos bedsteforældre på Sjællands Odde. Den første nat, vi tilbragte på gården – der på det tidspunkt var ufatteligt smadret – var mildt sagt en legendarisk aften for kasper og jeg – kasser med 8 år for gamle julebryg, størknede landmandslæderjakker, take that plakater, psyko-halmfyr, bjerge af konserves og raketter af ukendt dato affyret i strandkanten. Dagen efter var vi enige om, at det var et sted for os.

Hvis folk tror, at der hersker en form for “bonderøven idyl” i forbindelse med forberedelserne til Sejerø Festival, så ville de nok få grineren på, hvis de var en dronningehveps på væggen herovre, når vi går og arbejder. Mine nerver er eksempelvis helt tyndslidte på grund af fasaner. De sniger sig rundt, gemmer sig de mest uventede, geniale steder og venter til man går helt afslappet og fløjter en eller anden gammel melodi – og så flår de det hele op med rod – igen. Men det er et fantastik smukt sted, og når man bliver træt af fansanerne, kan man sætte sig ned til stranden og samle sig selv i sejerøbugtens glans.

Hvordan gør man en vennefestival til et åbent musikforum?
Sejerø festival 2011 var langt mere end en vennefestival, selvom vi selvfølgelig trak på mange af vores talentfulde venner. Festivalen bygger på en meget personlig vision om hvad en festival kan være og det er det der driver os fremad. Vi har i år åbnet lidt op og tilknyttet Emil Kragh-Schwarzenegger aka Emilio Kraghstevez, som kommer med to seje bookinger – en mand fra portugal med en guitar og en mand fra berlin med et casiokeyboard. Derudover har vores faste lydmand Niels (jesus), som til daglig spiller i Thulebasen, fået lov til at booke sit yndlingsliveact fra Italien.

Hvilket billede indkapsler essensen af Sejerø F.?
Det her billede indkapsler én del af essensen. Shit & Shine, fredag aften, 2011.

Hvilke tanker gør I jer om den danske musikscene pt.? Røv og nøgler og eksperimenter, der aldrig bliver til noget… fx.
Røv og nøgler? Punk og lagkage! Ej, sorry! Jeg interesserer mig så lidt for musik opgjort i scener og helheder. Jeg prøver alt, hvad jeg kan på at fokusere på det øjeblik, hvor lyden rammer trommehinden – for mig handler det om hele tiden at flå masken af og høre hvad der egentligt er på spil. Men jeg elsker røve, og nøgler er praktiske at have, hvis man gerne vil ind og eksperimenter er jo stedet, hvor meget godt starter – så hvis dét er den danske musikscene pt. så står det da meget godt til… Jeg har booket nogle danske navne i år, som er meget forskellige, men som alle er spændende, og som passer utroligt godt ind i den Sejerø-lyd, vi er ved at forme. Sejerø Festival er et forsøg på at bygge et monument over en følelse, ikke over en scene, en tid eller for en særlig gruppe af mennesker. Hvilken følelse det er, det må folk selv komme over og finde ud af!

alt det bedste,
thomas

Bonusinfo: Sejerø finder sted den 3.-4. august. Billetprisen er 200 kr. i forsalg eller gratis for Sejerøboere. Alle indtægter går til musikbudgettet, og Sejerø Festival hilser og siger, at KODA er den dyreste booking.