Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Slår Skår – Modersmålspop med kirurgisk skrøbelighed

Blog September 6 2017, af mikkelarre SlaarSkaar

Af Simon Lund Pedersen

Slår Skår er Kristian Saarups soloprojekt og debuterer med EP’en ”Fra Der Hvor Jeg Sidder Kan Jeg Bukke Bakkerne Omkring Mig” (Vellness Plader). Med alt fra små spinkle soveværelsesproduktioner til store omfavnende lydlandskabsmalerier bliver vi som lyttere inviteret indenfor i et skrøbeligt, men yderst melodiøst lydbillede. Slår Skår læner sig op ad andre tendenser, vi tydeligt ser i dansk musik for tiden (fx hos Sjæl i Flammer): dels lofi-produktioner, dels kærligheden til modersmålet og dets mange afkroge.

I løbet af de syy skæringer præsenterer Kristian Saarups unge og skrøbelige drengevokal på fineste vis nye og skæve sætningskonstruktioner, der har en helt speciel kraft. Det er ofte ret poetisk og luftigt. Et eksempel er ”Fri”, hvor piskende og yderst tætte trommepassager buldrer løs, mens Saarup inderligt skråler: ”Jeg ved ikke hvad jeg mærker nu, andet end et stærkere du.” Tekstuniverset er smukt og yderst forfriskende med sine helt egne små finurlige fordrejninger af det danske sprog, samtidig med at det stadig omfavner store temaer og skaber et drømmende udtryk.

På langt de fleste numre er der lange passager, hvor vokalen står relativt alene i forgrunden, mens resten af arrangementet gemt lidt væk i baggrunden, om end kun for en stund. Kristian Saarups vokal er ofte akkompagneret af hårde og meget præcise trommeslag og luftige synthesizere. Med en fængende himmelsk melodi er ”Anais” et af de mere tilgængelige Slår Skår-numre, og akkompagneret af tunge skudsikre trommeslag demonstrerer Kristan Saarup endnu en gang sit mod og evne til at omforme og personliggøre sproget, som f.eks.: ”Hun er lettere varm over fladen.”

Slår Skårs debut har en rå og ærlig lyd, der tyder på, at der er tale om en hjemmeproduktion. Det bidrager til charmen og nerven i en yderst stærk og ikke særlig kalkuleret debut, der viser stort lyrisk potentiale og rummer arrangementer, der bliver spillet med kirurgisk præcision.

Info: Slår Skår spiller på TAPE i Aarhus d. 8. september (RSVP) samt i Pumpehusets Byhave d. 14. september (RSVP).