Passive/Aggressive

Teen Beams – nye referencer i drømmedisen

Blog September 7 2012

Da vi tidligere i år havde fat i danske Teen Beams og deres ep ’Twenteens’, blev der tænkt luftige tanker om projektets mulige forhold til den hendøende chillwave-bevægelse. Fem måneder senere er det produktive enmandsband (en venlig bruger har oplyst, at det er en gut, som hedder Niklas, der står bag), så ep-aktuel igen, og i den forbindelse kan vi svæve ud i nye genreovervejelser.

For jo, ’Young Season Lovers’, som det syv numre lange værk, der er udkommet i denne uge, hedder, er fyldt med indbydende luftpudepop af den drømmende, småpsykedeliske slags, der sender tankerne på behagelig himmelflugt. Men nu er et nyt referencepunkt dukket op i disen. For fanme ikke om Teen Beams på titelnummeret, ’Silver Dot Gaze’, ’Cemetery Surf’ og ’Springtime Reverb’ lyder som Yo La Tengos unge fætre/kusiner, der nyfortolker familiedynastiets lommeuldsbløde, mildt hallucinerende indiepop. Amerikanernes hang til kontrasterende passager med fræs på guitarpedalen er dog ikke adopteret men hey, det kunne måske være en spændende ny dimension på fremtidige udgivelser.

Anyways: sølle 14 kroner for ep’en på Bandcamp. Det kan man sgu ikke engang få en pose Matadormix for mere! Og digitale godter giver ingen huller i tænderne.

‘Young Season Lovers’ er selvudgivet og udkom den 1. september.