Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Visitor Kane – Isnende synthballader med dyb croon (premiere)

Blog November 1 2017, af mikkelarre visitor kane presse foto

Af Simon Lund Pedersen

Bag aliasset Visitor Kane gemmer sig sanger og sangskriver Patrick Kociszewski, som også er på holdkortet i projekter som Less Win og Secret Life. Med et hjerte, der banker for en rå 80’er-lyd med tydelige inspirationer tilbage til Bowies storhedstid, har Kociszewski skabt sin egen lyd på debutudspillet ”Easy Concern”, som P/A holder snigpremiere på i denne uge, og som du kan høre i sin fulde længde nedenfor.

Hvis man inden for det seneste års tid har snuset rundt på Visitor Kanes Soundcloud-profil, har man kunnet finde pladens første skæring ”Tomorrow and Forever”, der indkapsler en storladen længsel med tekststykker som ”I just wanna feel you,” alt imens et virvar af dynamiske trommeslag, stramme basgange og snurrende elektronik banker derudaf.

”Easy Concern” fremstår som et helstøbt værk, hvor særligt Patrick Kociszewskis dybe crooner-vokal står i forgrunden, men altid akkompagneres af de kolde synthflader og bankende trommemaskiner på overarbejde. ”Easy Concern” dyrker det dansable udtryk, hvor basgange og rumklangsindsmurte synthesizere dominerer. Men ”Easy Concern” er ikke bange for at stikke i forskellige retninger, og det klæder pladens samlede udtryk enormt meget. Et eksempel kunne være pladens singleforløber, ”The Big Misconception”, hvor særligt et tilbagevendende saxofon-hook får stort råderum og sætter sig fast på det bagerste af nethinden.

Info: “Easy Concern” udkommer på Part Time Records 3. november. Samme dag holder Visitor Kane releasefest i Insula (RSVP) og på Bakken i Kødbyen (RSVP).