Passive/Aggressive

Øen Rec. – Magnetiske bånd og digitale silhuetter i Mimersgade

Feature March 8 2017

Øen

Øen Rec. – Mission Statement. Tilrettelagt af Nils Bloch.

Næste afsnit i serien af Mission Statements kommer fra det elektroniske label Øen Rec. der udspringer af miljøet omkring en lille bygning i Mimersgade på Nørrebro (der også bærer navnet Øen), og som i en årrække har dannet ramme om diverse udstillinger, performances, oplæsninger og koncerter. Øen Rec. består af Ricky Storm Braskov, Mads Duelund, Mikkel Sönnichsen og Thomas Lyngfeldt Skov.

Selskabets output bærer stærkt præg af en kollektivistisk tilgang og tæller foruden fire kassettebåndsudgivelser med blandt andet Assembler, Red Rosa og Ebende samt den digitalt udgivne mixtape-serie ”Øen & Havet”. Den dybe forankring i lokalet bag Nørrebrohallen fremgår tydeligt af Øens Mission Statement, der gang ikke en tekst, men en kort video. Det er i mindre grad et manifest og mere en formidling af stedets ånd. Underlægningsmusikken har Uffe stået for. Se Øens bidrag herunder.

Skulle man være nysgerrig på, hvad der foregår på Øen, kan man i morgen, torsdag, stikke hovedet forbi til den første runde af stedets lyttearrangementer Pladeklubben, hvor førnævnte Uffe vil være tovholder.

Info: Pladeklubben #1 finder sted torsdag 9. marts (RSVP). Dyk ned i selskabets udgivelser på Bandcamp eller på Soundcloud.

Mission Statements er en ny serie af gæsteindlæg her på Passive/Aggressive. Vi vil her overlade ordet fuldstændigt til en række uafhængige danske pladeselskaber, arrangører o.l. for at give dem mulighed for at forklare, hvem de er. Målet er at give aktørerne selv plads til at reflektere over deres egen eksistens; fortælle, hvad deres visioner er, og hvilket alternativ til de store pladeselskaber o.l. de repræsenterer. Læs introduktion her.