Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

.Tears – Nyt sideprojekt fra aarhusiansk undergrunds alsidige rhizomsystem

Blog December 11 2014, af passive/aggressive tears-2

Af Alexander Julin. Foto: Christian Stender/Raum Eins.

.Tears er et nyt soloprojekt af den alsidige og aktive ex-skibonit Jeppe Grønbæk, der udover sit virke i en længere række band-konstellationer (hvoraf de nyeste tæller Tilebreaker og Pleasure) også har gjort sig bemærket som forsanger i Urban Achievers  og med sit soloprojekt, Perennial Flax. Med .Tears udvider Grønbæk sit musikalske repertoire med en håndfuld sange svøbet i fængende melankoli.

Kendetegnende for Perennial Flax var det nedbarberede udtryk, hvilket i en vis grad også går igen i .Tears sange, der på sin vis fremstår ufatteligt skrøbelige (som faldne tårer der fordufter i sollyset), men samtidigt uhyre slagkraftigt i sit ensidigt sentimentale udtryk. Med sange såsom “Love Cannot Save Me” får kærlighedsklichéerne fornyet slagkraft, og det ellers så vante kunstudtryk om den magtesløse kærlighed rammer én på samme vis som den første forelskelse. Omend den lyriske tematik i sangene tegner et billede af det nedbrudte individ, løfter sangene lytteren om i stratosfæren, lige præcis som enhver god popsang bør gøre.

Info: .Tears gav debutkoncert til Raum Eins i forrige uge. Shordwood præsenterer koncert med .Tears + Secret Life den 12. december på Ambassaden i Aarhus (RSVP).