Passive/Aggressive

Nyt fra progressive Vulgar Deformity – Perennial Flax og Augenblau udsender debutbånd

Blog Feature April 8 2014, af passive/aggressive perinnial flax photo

Af Simon Christensen

Aarhus-selskabet Vulgar Deformity, som drives af Jeppe Grønbæk og Matias Gulvad, fortsætter i solid stil efter at have udgivet hardcore punk/garagerock som Happy Hookers for Jesus, Urban Achievers, Emenkaya og Fright Eye med nye udgivelser, som fortsætter en udvikling fra punkens simple 1:1 aggression mod dystre æstetikker, hvadenten der er tale om post-blackmetal folk, reallyd eller synthpop. Sidste år udkom Marco Repennings soloprojekt Several Things, og det aarhusianske selskab skyder 2014 i gang med Gulvads fields recordings-optagelser Krematorium fra kapelkrematoriet på Vester Kirkegaard og to af Jeppes nyeste projekter med hhv. Perennial Flax og Augenblau.

Perennial Flax er et diy-soloprojekt fra den tidligere Urban Achievers-forsanger Jeppe Grønbæk. Sidste år udgav han en liveoptagelse på bånd fra de norske fjelde og medvirkede på en splitkassette med Bed Bugs. For nylig har han så udgivet sit egentlige debutbånd “Zantelli & The Sorrow”, der er spartanske optagelser for akustisk guitar og mandskor (!), hvis æstetik minder om David Tibet og efterdønningerne af (neo)-folk, blackmetal og industrial musik. På bånd er det kun Jeppe, men live tæller Perennial Flax også Mikkel Reher (Shiggajon, Golem Tapes) og en cellist.

Augenblau består af Marco fra Several Things og Jeppe Grønbæk. Det kommende bånd er på 12-14 minutter og en skøn blanding af drone, et støjnummer og popmusik med udspring i fx. tidlig John Maus/Ariel Pink-æra. “Vi har ikke en decideret plan eller mission med Augenblau udover at lave musik sammen. Vi laver popmusik – ligesom i vores egne projekter ST og PF – men udgangspunktet for Augenblau har været noget andet. Vi har et Casio-keyboard og bruger det og kun det grundet en række praktiske årsager – vi har hverken trommemaskiner eller flere keyboards og kan i et vist omfang heller ikke finde ud af at bruge det.” Glæd jer til den her, det kommer online og i salg inden længe.

Den anden gren af Aarhus-miljøet og det hedengangne Urban Achievers – i al venskabelighed – præsenteres af Casper Sørensen og Mikkel Holms ligeledes anbefalelsesværdige label Shordwood Records, som udgiver Yung, Bed Bugs og Bad Stroke.

Info: Perenial Flax “Zantelli & The Sorrow” er ude nu. Augenblau debutbånd er på vej. Begge kan bestilles via Vulgar Deformity. Shordwood Records præsenterer Bad Stroke + Less Win + Pleasure (også Jeppe Grønbæk, red.) torsdag den 10. april i Aarhus (RSVP).