Passive/Aggressive

Alex Calder – Mere jizz-jazz på Captured Tracks?

December 15 2012, af passive/aggressive

Hello Pee Pee!! Today My Sexy Sexy Man is make “Rock Music” for you!! on internet!!

Sådan introducerer Mac DeMarco sin tidligere musikalske bongkammerat Alex Calders nye single “Suki & Me”. Alex Calder og Mac DeMarco spillede sammen i det hedengangne projekt Makeout Videotape – der mellem 2008 og 2011 udgav et par bånd, som man ligeså godt kan tjekke ud med det samme, hvis man er bare det mindste besnæret af DeMarcos eller Calders lyd.

Selvom der er noget genkendeligt ved produktionen og den gennemgående knasende og twangede guitarfigur på ”Suki & Me”, stopper lighederne med Mac DeMarcos røvballe-soul egentlig også her. Det her er i virkeligheden ikke særligt sjovt, og det er temmelig svært at ane blot en skygge af den tunge, der hos Mac DeMarco sidder ligeså sikkert i kinden, som en teenage-erektion i en laset cowboybuks. Hvor Makeout Videotape var en symbiose mellem DeMarcos lette, skævt legende pop-øre og Calders forvrængede tåger, er Calder uden DeMarco knap så sexy, sexy man. Alex Calders landskab er langt mere gråtonet og sender i virkeligheden tankerne en del nærmere den dovne men håndfast pulserende dysterhed man forbinder med tidligt Deerhunter. Nummeret veksler mellem det simple, let atonalt ildevarslende og de momentane reverb-eksplosioner på vokal og guitar, hvor Bradford Cox og Deerhunter excellerede i deres “Cryptograms”-æra. Mere end en melodi, er det en anspændt omsluttende vibration, der bygger sig selv op og slipper sig selv løs på skift.

Det bliver alt andet lige spændende at høre, hvilken retning de kommende numre trækker i, men foreløbigt slipper vi altså for at skulle navngive en ny bølge af canadisk, swingende slackerpop i lighed med Mac DeMarco – også selvom det kunne have været en sjov leg.

Info: Alex Calder er seneste tilføjelse på Captured Tracks, der udsender hans debut EP ”Time” i slutningen af marts.