Passive/Aggressive

Andre Bratten – discofil, flyveklar fugleunge

Blog May 3 2013 Andre-Bratten-header

Vi er mange, der ser frem til Todd Terjes optræden på årets Distortion. Især på sidste års ep ”It’s the Arps EP”, der dannede lydkulisse for Kristoffer Borglis mesterlige mini-mockumentary “Whateverest” (som du kan se i sin helhed her), mestrer han den analoge, kosmiske disco. Nu har han dog fået en ”konkurrent” i skikkelse af sin egen protegé, Andre Bratten.

Fugleungen er nemlig klar til at flyve fra reden med debutalbummet ”Be A Man You Ant” optaget i samme studie som Terje og Lindstrøm. Ligesom Terjes “…Arps” skaber Bratten også sine lyde ved hjælp af en enkel analog modular synthesizer og en trommemaskine, og især den 9 minutter lange ”Aegis” er ren eliksir for sjælen. Den bygger tålmodigt op, lag på lag, og efter tre minutters repetetiv electronica synthfigur, skyller discorytmerne ind over, og sangen folder sine vinger ud. Tror man. For de næste seks minutter bølger hele tiden frem og tilbage mellem opbygning og delvis uforløst, men pirrende, klimaks, hvilket det triste, theremin-lydende tudehorn understreger. På den mere tilnærmelige ”Libra” er der tidligere pay-off, men det spacey, udforskende univers er stadig fast bestanddel.

Det er simpelt, smukt, pulserende musik, der lander et sted mellem Kraftwerks kraut-mekanik og disco-musikkens lystfulde legemlighed.

”Be a Man You Ant” er ude den 6. maj på dobbelt-vinyl på Full Pupp.

”Aegis”

”Libra”