Passive/Aggressive

Pop Revo 2013 – en musikalsk kærlighedserklæring fylder rundt

Feature May 5 2013, af redaktion

5552016673_724ff063d2_o

Af Rasmus Junge

Så er det igen den tid på året, hvor folk med alternative lyttevaner kan få deres årlige live-kicks i Aarhus, når festivalen Pop Revo den kommende weekend fejrer ti års jubilæum. Det fejres blandt andet med to væsensforskellige DIY-musikere: en gammel favorit her på bloggen, den evigt uforudsigelige og ikke sjældent geniale lo-fi-weirdo R. Stevie Moore, og japanske Shugo Tokumaru (billedet), der selv både skriver, fremfører og producerer sine naivistiske og legesyge, japansksprogede vuggeviser. Værd at bemærke er det også, at garagerockeren Mikal Cronin ankommer til Aarhus med hans muligvis bedste album i bagagen, det spritnye ‘MCII’ der er dømt til at akkompagnere sommerens strandture med dåseøl og ghettoblaster. For ikke at tale om danske darlings som Synd Og Skam, Lower, Happy Hookers For Jesus, Lower og Causa Sui.

Som optakt har vi bedt Björn Lydén, der har været en del af arrangørgruppen gennem alle årene, om at præsentere årets festival.

“Med festivalen i år er det tiende gang Pop Revo finder sted. Det er et jubilæum, der skal fejres! For det første er festivalen udviddet til tre dage, ligesom den var i 2004, og det foregår igen i år på Voxhall og Atlas. Hertil er der booket en rækker kunstnere, som betydet noget særligt i Pop Revos historie. Festivalen blev dannet omkring at få The Clientele til landet, til vores store glæde da de uhyre sjældent spiller live. Paddington DC gæstede også det første år og er den kunstner, der har spillet flest gange på festivalen, da han også har spillet med The Bear Quartet og Paper. The Rumour Said Fire fik mange nye hjerter til at holde af festivalen i 2010 og var med til at give nyt liv, ovenpå et tungt underskud fra året før.

Men herudover er der traditionen tro mange spændende navne, der ikke hører til hverdagskost her til landet og særdeleshed ikke i Århus, som den excentriske kultlegende og pioneer af hjemmestudieoptagelser R. Stevie Moore og den japanske multiinstrumentalist Shugo Tokumaru. Andre tiltag er nightparties med Lower, Synd Og Skam, Thulebasen og dayparty med Happy Hooker For Jesus og Emenkaya. Så i alt venter der tre dage, hvor kærligheden til musik står i højsædet hos kunstnere og publikum.”

Pop Revo finder sted fra den 9.-11. maj i Aarhus. Læs mere om programmet, bands og billetsalg på Poprevo.dk.