Passive/Aggressive

Asa Irons – The window through which I view the world

Blog May 7 2013, af passive/aggressive asahammercolorcopy

To albumaktuelle sangskrivere kommer til Danmark, når Asa Irons (lyt til “Knife Gift Debt”) og Micah Blue Smaldone (lyt) giver koncert i København og Aarhus i denne uge. Begge er sangskrivere med relativt spartanske og traditionelle udtryk – og hvad der er særligt i dansk regi er relationen til Festival Of Endless Gratitude, der netop udsprang af interessen for folkemusik i New England og på Ron Schneidermans pladeselskab Spirit Of Orr, som blandt andet New Weird America. Det er portrætteret i Rune Brink Hansens og Troels Mads’ dokumentarfilm “Behind A Hill”. Se afsnittet om Asa Irons herunder.

Asa Irons, som blandt andet også har spillet i Feathers, Witch og MV&EE, er tømrer, stenhuger og sangskriver, som lever et relativt asketisk liv i skovene i New England, hvor han bruger tiden på at restaurere huse – og den levemåde er blevet grundlaget for hans musik: “After spending years in New Hampshire and often Nova Scotia, I began writing songs about my Northeastern window through which I view the world. Most of the pieces represent strong fundamentals in my life such as living without comfort resources like electricity and running water, the building trends of carpentry and masonry with which I make my living, and the slow paced rural life in which I grew up.” Han udgav i 2007 sin første plade i eget navn med barndomsveninden Swaan Miller og er nu igen albumaktuel efter seks års ventetid.

Lasse fra Festival of Endless Gratitude siger: “Vi havde fornøjelsen af at præsentere Asa og Micah i København og Aarhus for tre år siden. På trods af at vi har præsenteret et hav af koncerter både før og siden, tænker vi stadigt på koncerterne dengang som to af de allerbedste, vi nogensinde har præsenteret. Asa og Micahs musikalske projekt handler ikke om at opdatere folk-musikken til at passe ind i det 21. århundredes modeluner, men snarere om at luge ud i modernitetens kunstigheder i forsøget på at etablere et frirum, hvor folk kan mødes og samles om den gode historie og melodi på tværs af forskelligheder og forudsætninger.

Info: Asa Irons og Micah Blue Smaldone giver koncert på Din Nye Ven tirsdag den 7. maj og hos LJUD i Aarhus onsdag den 8. maj. (RSVP)