Passive/Aggressive

Early Phrase Festival – “Nogle vil sige, vi har en houset profil, men vi forsøger at viske genre-grænserne ud” (interview)

September 13 2018 EARLY PHRASE

Interview af Alexander Julin

Early Phrase er en ny festival arrangeret af labelet og koncertarrangørerne Twin Cities. Uden dogmatisk at undgå live-koncerter har Early Phrase ikke desto mindre fokus på den kontemporære dj-kultur og præsenterer mere etablerede såvel som nye og lovende navne fra både ind- og udland. Alt fra danske Alfredo 92 og Kasper Marrott til internationale navne, der skal understrege den stilistiske bredde af et ellers house-domineret lineup. “Således vil man kunne lytte til etno-bass-legenden DJ Marcelle, men også finde baleariske houseperler fra norske Telephones”, fortæller arrangør Jeppe Dalsgaard om nogle af sine egne nedslag i festivalens program.

Early Phrase udspiller sig dog ikke i en almen klub-kontekst, men finder sted på Frederiks Bastion i København. Det er et format, der – med undtagelse af Distortion Ø – mangler i det ellers så sprudlende festival-udbud i Danmark, mener Early Phrase-arrangørerne.

Early Phrase sigter med andre ord efter at være en festival, men hvor der er mulighed for at omgås musikken på anden vis, end hvis blot man oplevede den på en klinisk klub. I anledning af festivalens debut i den kommende weekend bringer P/A et interview med arrangør Jeppe Dalsgaard om festivalen.

P/A: Hvem står bag Early Phrase?

JD: “Early Phrase arrangeres af Twin Cities, men da vi normalt er en party-series og label, så tænkte vi, at det var oplagt med et nyt navn. Mest af alt for at markere, at selve festivalen er en lidt anderledes størrelse.”

P/A: Hvordan opstod idéen om at lave Early Phrase?

JD: “Vi har i et stykke tid savnet den slags festival i Danmark, som måske skeler en smule mere til udenlandske dance music-festivaler. Selvom vi har live-sets fra kunstnere på festivalen, er vores fokus ikke på livemusikken, men mere en hyldest til dj-kulturen. Da vi så for nogle måneder siden fik muligheden for at finde de rigtige rammer på Frederiks Bastion, så besluttede vi os for at slå til.”

P/A: Hvordan vil I beskrive jeres musikalske profil?

JD: “Vores musikalske profil repræsenterer egentlig meget godt vores fester. Vi bevæger os en smule over det hele. Og det er egentlig også sådan, vi allerhelst vil have det. Nogle vil sige, vi har en mere houset profil, men vi forsøger at viske grænserne ud mellem genrer. Således vil man kunne lytte til etno-bass-legenden DJ Marcelle, men også finde baleariske houseperler fra norske Telephones. Det er sådan, vi opfatter musikken, og den behøver ikke nødvendigvis at være aktuel. Vi har ikke behov for noget gigantisk albuerum; i sidste ende handler det for os om, at folk kan komme og opleve elektronisk musik i godt format, i godt selskab og med en hyggelig vibe. Lineuppet består af en blanding af stærke lokale navne, etablerede legender eller upcoming udenlandske navne, så der bliver malet med en bred palet på den front.”

P/A: Er der én eller flere af programmets artister, der har været særligt vigtige for jer at kunne præsentere i år?

JD: “Der sker flere spændende ting i programmet. Philipp Otterbach fra Salon Des Amateurs-crewet er lidt af en unsung hero på vores scene med sine meget anerkendte skills. Kenny White er også et navn, som pga. sine forbindelser til Low Company Records bliver hypet. DJ Marcelle bliver også en oplevelse, kan jeg garantere. Hun er enormt aktuel for tiden med sin legendariske triple deck-vinylsæt og Another Nice Mess-showet på Redlight Radio. Derudover glæder vi os til at have besøg af Pacific Rhythms labelhead, DJ D.Dee, som er på sit første visit i København. Herudover er vi rigtig stolte over at kunne præsentere en stor mængde af lokalt talent – scenen herhjemme er rigtig sund for tiden, og det kan man jo ikke andet end at glæde sig over.”

P/A: Hvilke overvejelser har I gjort jer om at placere festivalen på en “alternativ” lokalitet? Hvordan håber og forventer I, at Frederiks Bastion eksempelvis vil påvirke folks oplevelse af musikken?

JD: Omgivelserne på Frederiks Bastion spiller naturligvis en stor rolle i udformningen af festivalen. Mange folk har før besøgt stedet eller har måske gået forbi bygningen og undret sig over, hvad det var. Det håber vi kan være med til at skabe en særlig stemning, at folk har et forhold til bygningen.

P/A: Hvad er jeres ambitioner for Early Phrase på sigt?

JD: “I år er lidt af en test for selve projektet. I første omgang handler det mest af alt om at skabe en intim, hyggelig festivaloplevelse for folk, og så kan vi justere ambitioner ud fra dette.”

Info: Early Phrase finder sted på Frederiks Bastion d.14. – 16. september [LINK]. Lineuppet tæller Alfredo92, Dane, DJ D.DEE, DJ Marcelle, Fruit, Hermit, Kasper Marott, Kenny White, Mikkel Brask, Mother, Philipp Otterbach, Post Ave, Popmix, Søren Kinch og Telephones.