Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Erik Enocksson – Et hjemløst soundtrack

Blog August 29 2015, af passive/aggressive 2010071304100410

Oprindeligt skrev svenske Erik Enocksson dette soundtrack til “Apan”, men senere besluttede Enocksson og instruktøren Jesper Ganslandt, at filmen var bedre helt uden lyd. Musikken blev hjemløs og udgivet i begrænset oplag kort efter, men nu har Posh Isolation mastereret og genudgivet Enockssons musik på LP – og det kan man kun bifalde.

Albummet snor sig omkring droner, simple melodiske figurer og afgrundsdybe baslinier, hvilket på en måde kombinerer en dyb art cinema-dystopi og en kvasi-romantisk bredspektret støj i stil med fx. Tim Heckers “Ravedeath”. Musikken hænger hverken fast i dark ambient-genren eller i nogen filmkomponist-konventioner, jeg kender til, men peger i stedet fremad både for Posh Isolations enorme katalog (dette er udgivelse 157!) og komponisten Enocksson, der også medvirker i et par kommende Posh Isolation-projekter. Jeg foretrækker i øvrigt side B på albummet, der er den mest varierede.

Info: Erik Enocksson “Apan” udkom oprindeligt i 2011 i begrænset oplag. Dette er en remasteret genudgivelse på vinyl i juli 2015 på posh isolation.