Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Kvindebandet – Vokalharmonier og modularsynths i ekliptiske kredsløb

Blog February 9 2014, af passive/aggressive kvindebande

Af Simon Christensen. Foto Simon Kjær.

Det er ikke til at finde hoved og hale i musikken fra Kvindebandet, som på det selvudgivne debutalbum “Cyklus” lader sig skifte tempo og humør adskillige gange. Ifølge en mail må vi lytte til hele pladen. Numrene er nemlig meget forskellige fra hinanden – deraf titlen.

Det er ikke så flot og forfinet som fx. Valby Vokalgruppe og de andre udgivelser fra (pige-)kollektivet Eget Værelse, som (sammen med f.eks. Laurie Anderson) kunne være et sammenligningsgrundlag. Til gengæld er der mere anarkisme over Kvindebandet, der snurrer om vokalharmoniernes klassiske klang og modulare skift i tonearter. Samtidig bringer de også et avantgardistisk og genrefrit syn med til bordet, om det så skyldes en baggrund i Esbjerg og andre steder i provinsen eller slægtskabet med for eksempel jazz- eller hippie-kollektiverne i København. Under alle omstændigheder er “Cyklus” et fint bud på nutidens mangefacetterede DIY, og pladen bliver fejret med releasefest den 20. februar med Spillet & Spillet, Tidlige Armbånd og Rød Himmel på lidt hippe Angel’s på Nørrebro.

Passive/Aggressive: Hvad er ideologien bag Kvindebandet og jeres bandnavn? Hvor har I mødt hinanden? Hvordan er instrumenteringen? Hvordan spiller I live? Med hvem og hvor er det indspillet?

“KVINDEBANDET spiller upoleret og genrebrydende musik skabt igennem en naturlighed af humor, alvor og melankoli. Kvindebandet afsøger det kompromisløse og bruger livets forskellige sider som udtrykskilde. Det resulterer i rotations-instrumentering og et udefinerbart genrefelt, der omfatter punk, pop, freeimpro, techno osv. Vi afsøger sammen storladenhedens absurditet og minimalismens mæthed, og vores motivation er simpel: et ønske om et musikalsk fællesskab. BANDET MEDLEMMER mødte hinanden i Esbjerg i 2012, hvor en fælles tørst efter et kreativt frirum skabte gruppen. Vi har siden arbejdet som et vanebrydende band, uafhængige af forventninger og kontrol, hvor fejl er velkomne, og det bærende og vigtigste element er udtryk. NAVNET Kvindebandet opstod ved at kalde en spade for en spade. Da vi i vores spæde start skulle øve, kaldte vi os selv, for sjov, for kvindebandet. Da vi så endelig skulle finde et navn, kunne vi ikke komme på noget bedre. I sommeren 2013 indspillede bandet i samarbejde med guitarist og producer Oliver Hoiness, deres debutalbum ”Cyklus” i Sønderho på Fanø, som udkommer den 20. februar 2014. KVINDEBANDET består af Mija Milovic (sang/keys/bas) Sanne Borchersen Ellehammer Dasseville (sang/guitar/keys) Mai Ane Pil Siedentopp Christensen (machinedrum/keys/guitar/bas) og Kirstine Fogh Vindelev (sang/modularsystem/machinedrum). Som sagt er instrumenteringen varierende og ændrer sig løbende, men dette er den primære opsætning, og det er også den, vi tager ud med, når vi spiller live.”

Info: Kvindebandet, Spillet og Spillet, Tidlige Armbånd og Musik til Mor spiller til release for “Cyklus” på Angel’s den 20. februar (RSVP).