Passive/Aggressive

SAV – Overraskelser mellem konceptuel minimalisme, guitar og abelyde

Blog May 10 2016 savsuckssuperbones

Af Simon Christensen – foto: Opservatorijum.

Det er jo godt, det her! Mija Milovic fra Kvindebandet og Silent Atoms har en duo med dansk thrazz-jazz enfant terrible Lars Bech Pilgaard, som har efterhånden et par årringe inden for velbalanceret støj-impro for vokal, pedaler og guitarer. Det er en smule lo-fi og råt optaget (er det liveoptagelser/one-takes?), men er stærkt komprimeret i lyden, hvilket man mærker på åbningsnumrene “Brian Lee” og “Reje”.

Deres nye LP “Sav Sucks Super Bones” er inden for de nævnte rammer ret varieret. Mija Milovic er både Kim Gordon (“Majorie”) og Laurie Anderson (“My Life”), mens Lars Bech Pilgaard har et orientalsk flip på “Dasma”. SAV viser, hvad den hårdkogte københavnske støjscene kan producere, hvis man investerer tid og kræfter i et fast projekt, som også har et par turnéer i USA, Tyskland og ex-Jugoslavien under bæltet. For hvor de to har et laissez faire forhold til begrænsningens kunst i andre impro-sammenhænge, mestrer de på “Sav Sucks Super Bones” det minimalistiske og konceptuelle (altså, “Rhinoceros” og “Guitar og abelyde” lyder, som titlerne antyder). Og så er vi tilbage ved begyndelsen: Det her er en overraskende inspirerende plade.

Info: Sav “Sav Sucks Super Bones” er mastereret af Michael Mørkholt og produceret af Michael Rexen, netop udkommet på LP på sidstnævntes s-i-l-e-n-t-a-t-o-m-s.org.