Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Mythic Sunship – Eroderende kolosser i horisonten (premiere)

Blog April 28 2017, af mikkelakongstad

mythicsunship

Af Mikkel Kongstad

Den københavnske doom-psych kvartet er tilbage med deres andet udslip på odenseanske El Paraiso Records, “Land Between Rivers”. Kvartetten – der med største naturlighed agerer opvarming for de svenske psych-legender, Träd, Gräs Och Stenar, når de nu på lørdag (d. 29. april) besøger København – fortsætter sin rejse ind i den mørke del af kosmos, hvor psych, free-jazz, doom, krautrock a la Amon Düul og stoner-rock smelter sammen i et tonstungt amalgam. Det er næppe for sjov, at man på Youtube finder brugere (musikfans, lad os bare kalde dem, hvad de er), der skaber mash-ups af doom-rockerne i Sunn O))) og John Coltranes spirituelle free-jazz.

Der er ganske enkelt skabt en passage mellem den trance-agtige, mørke doom, den mekaniske krautrock og free-jazzens lovløshed, og det er den, Mythic Sunship kiler sig ind i og udvider med magtfuldt spruttende lyd. I øvrigt takket være endnu en horisontåbnende produktion af El Paraisos egen in-house lydarkitekt, Jonas Munk (Causa Sui, Manual etc.), der skaber dybdeperspektiv og lommer af glitrende glasklarhed i den ellers mørke, fortættede lyd. Grafikken er lavet af Odense-selskabets egen Jakob Skøtt.

Opfølgeren til Mythic Sunships allerede udsolgte debut LP-udgivelse fra 2016, “Ouroboros”, bærer titlen “Land Between Rivers”, hvilket ganske passende fortæller os, at den københavnske kvartet denne gang tager sit kosmiske cue fra jordens muld og de frodige floder. Kosmos og naturens egen vildskab blandes sammen i en hvirvelvind af distortion og ekko-indsmurte guitarrifs, monolitiske basostinater og muskuløse trommebeats. Der er både plads til dommedagsfornemmelser og spirituel berigelse i ofte et og samme greb.

Med andre ord: uhæmmet energi, vildskab, masser af fuzz og lyden af kolosser, der eroderer i horisonten.

Info: “Land Between Rivers” udkommer via El Paraiso Records. Mythic Sunship spiller opvarmning for Träd, Gräs Och Stenar lørdag d. 29 april på Jazzhouse. Lyt til albummet i fuld længde her i en begrænset periode.

Redaktørens note: Flere af Mythic Sunships medlemmer har tidligere bidraget med tekster til Passive/Aggressive.