Passive/Aggressive

Reverie – Fra fastbundne genrekonventioner til den frie rock

Blog February 18 2015 00350027

Af Alexander Julin

Reverie består af Andreas Bunin Trap-Jensen (guitar), Halfdan Holden Venlov (vokal), Andreas Nielsen (bas) og Adam Kjær Nielsen (trommer). Bandet, der begyndte tilbage i foråret 2013, har udgivet to demobånd og spillet i så forskellige sammenhænge som Click Festival, opvarmning for Morbid Angel, Sejerø Festival og sammen med Narcosatanicos på Rockmaskinen.

Det ville være så umådeligt let – men også i en vis grad bagatelliserende – at beskrive Reveries lyd ud fra de almene og intetsigende metaltermer såsom “ondt”, “satanisk”, “tungt”, “diabolsk”, whatsoever. Et omfattende vokabularium, der efterhånden er så udtømt for indholdsmæssig mening som overhovedet muligt. Reveries lyd er betydeligt mere end en simpel fyldestgørelse af nutidens mest overbrugte termer inden for bandets genrer. Kvartetten har med sine to demobånd (“First Reverie” og “Demo 2014”) placeret sig midt i musikhistoriens malstrøm på allertydeligste vis: Der er ingen tvivl om, at den energi og entusiasme, der tungsindigt insinueres i musikken, er ny, fremadrettet og særdeles tiltrængt, men samtidig går der også adskillige elementer igen i bandets sange, der sender associationer i retning af den gamle skole inden for dødsmetal.

Det er skønt, at Reverie ikke blot rendyrker metalgenrens tematiske aspekter, men ligeledes ses fremad mod et muligvis sløret, men under alle omstændigheder lovende nyt land. Uden at Reverie bevidst har bestemt sig for udviklingen af sin musikalitet, har bandet alligevel bevæget sig mod et genremæssigt bredere spændingsfelt, hvor de musikalske inspirationskilder bl.a. også tæller den nyere rockhistories fundamentale grundsten som Bowie, Cave og The Smiths: “På det første demobånd var vi alle sammen klar over, at vi skulle lave et death metal-band. Men det har der ikke været meget snak om siden. Der er lige så meget black metal, heavy metal, punk og følsom rock som inspiration nu, og vi har helt klart fundet noget, vi kan kalde vores egen lyd,” fortæller Reverie i en mail.

Om bandets koncert på Sejerø berettede Theis Ørntoft: “(…) Al min ulykke forsvandt med det samme de begyndte at spille, det var en mærkelig gråd, jeg blev aggressiv af den. Reverie kom og dannede en lille sort prik i min psyke, og inde i den prik spandt de et solsystem med tusind kældre, de kloakerede min bevidsthed og ledte alle minder ud i regnskov og rumrejse. En gruppe spørgsmål meldte sig, men de flaksede op og forlod min hjerne så snart jeg forsøgte at besvare dem: Er det spædbørn eller chimpanser der skriger bag min barndom? Bebor jeg kroppen som en turist i bakterierne? Verdenshadet, det gamle Had, som lyser rødt i sit omrids og flakser væk i mørket hver gang nogen griber ud efter det; man tror det kan tæmmes med kærlighed og accept. Men det vil ingen forsoning. Det vil ingen ende.”

Info: Reverie giver koncert til Halshug LP-release på lørdag sammen med Halshug, Weak, Horrendous og SMITSTOF (RSVP). Album på vej i 2015.