Passive/Aggressive

Tera Melos – mathrockere på popekskursion

February 25 2013 teramelos

En fortærsket musikjournalistisk kliche er at tillægge musikken nogle vejr- eller årstidsmæssige værdier. Og nu fyrer vi sgu lige en af dem af: ”Sunburn”, første single fra Sacramentro-mathrockerne i Tera Melos’ kommende album ”X’ed Out”, skriger både i titel og i sangens DNA på den solskin og varme, man som dansker her i slut-februar ville give sit højre øre for at mærke på kroppen.

Trioen, der har udgivet musik siden 2005, bliver bedre og bedre til at forene teknisk snilde med godt humør og gode melodier, og puster dermed nyt liv i mathrocken. På ”Sunburn ” går ærkeamerikansk Japandroids-ish stadion-powerpop hånd i hånd med rytmiske krumspring og guitar-lir. Bag trommerne sidder John Clardy, der med sin eksplosive Zach Hill-stil giver sangen sin passende spassende dynamik (og ganske apropos, så husk at tjek Bygones, det awesome sideprojekt med Zach Hill og Tera Melos-forsanger Nick Reinhart)

Tilbage til vejret. Det er rigtig godt her. Med sin ”doo, doo, doo, doo”-vokaler og uimodståeligt catchy refræn er “Sunburn” vel et (meget tidligt) godt bud på et sommerhit.

”X’ed Out” er ude på Sargent House (Boris, Chelsea Wolfe, Hella m.fl.) den 15. april.