Passive/Aggressive

Lee Bannon – Nyfortolkninger af beskidt elektronisk vraggods

Blog February 3 2014 LeeBannon

Af Rasmus Junge

Der skorter ikke på hypen omkring den nye generation af hiphop-navne, der med gamle dyder som mixtapes (nu i web-distribution), genre-åbenhed samt respektløshed over for genrens stagnerende dinosaurer (Jay-Z, vi kigger i den grad i din retning) er i fuld sving med at revitalisere genren. Et at de mest omtalte navne er Brooklyn-rapperen Joey Bada$$, der paradoksalt nok virker ret fikseret på 90’ernes gyldne hiphop-periode, ikke mindst navne som Nas og Gang Starr.

En af folkene bag Bada$$’ historiebevidste produktioner er Sacramento-beatstøberen Lee Bannon. Sideløbende med sin hiphop-gesjæft kører Bannon et mindst lige så interessant sololøb, hvor han omstøber vraggods fra 90’ernes innovationer i britisk elektronisk musik. Og han gør det godt!

På ‘Alternate/Endings’, der udkom i januar på Ninja Tune, jonglerer Bannon med jungle, drum ‘n’ bass, IDM og progressive, metallisk (og eksistentielt) rungende storbylydlandskaber a la El-P. Albummet er dog lidt af en sniger, ikke særligt anmassende, sine steder nærmest afdæmpet melankolsk, men efter et par gennemlytninger sidder man i saksen.

Info: ‘Alternate/Endings’ udkom den 13. januar via Ninja Tune.