Passive/Aggressive

Mette Mareridt – …mens vi venter på apokalypsen

Blog December 20 2012

Det nye album fra Mette Mareridt er trods alt en af de smallere udgivelser her på P/A. Improkvartetten er nemlig aktuel med albummet “2012”, som udkommer på 1,44 mb floppy diskette i meget få eksemplarer. Udgivelsen har været 1 år undervejs, omhandler dommedag og udkommer fredag den 21. december, årets korteste dag.

Stilistisk lægger vi os op af elektroakustikken, en industriel rumlighed, mellemtone noise og det, der lyder som en masse lag af guitar og percussion, som først og fremmest er en menneskelig støj (improvisation). Hvor Mette Mareridt tidligere har bevæget sig i et legesygt univers med en klar struktur nummer for nummer, så er “2012” mere formfuldendt og lydfokuseret.

Mette Mareridt er et pigeband fra København, som – og jeg citerer – “…balancerer på kanten mellem konceptuel outsider pis-på-selvhøjtideligheden og DIY, utrænet lo-fi/noise/drone/freakout, hvis det giver nogen som helst mening.” De har tidligere udgivet på selskaberne BSBTA og Ark Tarp, hvoraf den mest tilgængelige nok er “Parkliv”, der udkom som 3×3″cd-r.

Lyt til “2012” herunder og find Parkliv på Soundcloud.