Passive/Aggressive

Tex Fuller før Tex Fuller – Sløvsind og ekstraordinære melodier

Blog March 3 2015, af frederikdenning

1003241_706348146060053_1999768339_n

Af Krogen – en serie af Frederik Denning

For længe siden sendte gruppen Tex Fuller mig sin demo. På det tidspunkt var det vist knap nok et band, men mere et soveværelsesprojekt fortrinsvis lavet af Tex Fullers guitarist, Esben. Det var den demo, der var baggrunden for, at vi på vores nu lukkede selskab, Slow Records, besluttede os for at optage og udgive en plade med bandet. Mens Tex Fuller er blevet kaldt mange ting, der relaterer sig til grunge, indierock og 90’erne, er der et eller andet helt særligt og meget anderledes ved denne demo, hvor melodierne får lov til at stå ekstremt stærkt. Vel netop fordi det uden et band ikke er muligt at larme så meget.

Jeg kan ikke pege på ét svagt nummer på demoen, men særligt “Riffing in the Dessert” kommer aldrig til at stå så stærkt, som den gør her. Hele demoen rammer den perfekte happy-sad-følelse, som jo for evigt vil stå som den ultimative 90’er-vibe med Pavement som foregangsmænd.

Jeg fik den her demo en sommer for efterhånden en del år siden, og det var noget af det, jeg hørte allermest, når jeg cyklede rundt i solen. Det er virkelig sjældent, at soveværelsesdemoer, der principielt kommer fra en rocktradition, er så gode som denne her, og derfor er det også oplagt, at den bliver lidt bredere tilgængelig.

Info: Tex Fuller varmer op for Purling Hiss på fredag den 6. marts på Stengade. Frederik Dennings eget Slow Records er lukket, men Tex Fullers udgivelser, “Flooded Lawns” og “Dead End Line”, kan findes på Bandcamp.