Passive/Aggressive

MUZZ ‘Light Show’ – en introduktion til min nye yndlingsplade

January 22 2013

 

Af Emma Acs

‘Light Show’ er et kassettebånd udgivet og skrevet af John (Jack) Adams, bosat i Los Angeles, som også går under navnene MUZZ, C.C. Name, John Dust og tidligere Charlemaignes og John Webster Johns. Derudover spiller han guitar i White Fence, der for nylig har været i København.

Selv beskriver John Adams på sin hjemmeside ’Light Show’ som værende en rock’n’roll-bog på kassette, der handler om krigen mellem de to rivalerende bander The Shadows og The Wooly-Bully. Det forklarer gentagelsen af ordet ”shadow” og giver god mening til de temmelig teatralske numre. Fortællingen om lysshowet foregår i en verden af støjende synthesizere, skæve glamrock-guitarer, onde pitch’s, smadrede trommebeats, desperate baggrundsskrig, uhyggelige udefinerbare lyde, dystre saxofoner, hypnotiserende keyboardloops og smukke fingerspilsmelodier.

Alt dette samler sig omkring farverige og velskrevne tekster, sunget med John Adams forskellige, men alle karakteristiske stemmer. Med et imponerende toneregister og en fantastisk stemme synger han det ene øjeblik dybt, svingende og roligt som Lou Reed gjorde på ‘Transformer’, derefter med en skinger og nasal heliumsstemme, ofte støttet af et kor bestående af creepy falsetter.

Båndet gemmer på alt fra små-punkede uptempo-numre, hypnotiserende melodier, kaos, utroligt fængende numre og sårbare små stille sange. Personligt er mine favoritter de cirka ét minuts lange sange, som består af to vers, for eksempel ’Trans America’ hvor John synger en kynisk duet med sig selv. Andre sange, eksempelvis den utrolige catchy ’Pure Terror’, læner sig op af noget ‘Rocky Horror Picture Show’-lignende – from space! Mens afslutningsnummeret ’Killing a Shadow’ derimod drager en ind i et mystisk, parfumeret og støvet lydbillede med uhygge lurende i baggrunden, på en nærmest filmisk måde.

Denne perfekte blanding af smukke, billedskabende tekster og en kasten rundt i forskellige stemninger, alle en smule creepy og en smule triste, har gjort dette bånd til en af mine afgjorte yndlingsplader og det flotteste musik, jeg har hørt længe!

‘Light Show’ kan streames herunder eller på CCName (hvor man også finder teksterne). Jack Adams og Emma Acs turnerede i Europa i december 2012.