Passive/Aggressive

Puce Mary – Københavnsk noise’ apatiske sirene udgiver debut-lp

Blog December 18 2013, af frederikdenning

Puce Mary

Af Frederik Denning

Frederikke Hoffmeier/Puce Mary har udgivet sin første solovinyl “Success” på Posh Isolation efter et år, hvor hun har spillet flere overbevisende koncerter, blandt andet på Click og LAK festival herhjemme, og i Rusland, Europa og USA med blandt andre Iceage, Pharmakon, Haxan Cloak og Lust for Youth. Og nå ja, så har hun også lige haft tid til at lave LP’en “Aska” med legendariske svenske Sewer Election. Puce Mary udgav sammen med LR i 2011 den mildest talt overbevisende plade The Closed Room, og 2013 lader til at være året, hvor hun for alvor realiserer sig som en af de mest vedkommende solokunstnere på den Københavnske scene. Mens livekoncerterne ofte er temmelig rå og larmende, er Puce Marys lyd anderledes mørk og indelukket på plade.

Langsomme, tunge droner blandes med distortet synth-sequencing, mens Frederikke apatisk messer mantraet ”You will all succeed” et sted nedenunder. “Success” manifesterer den totale fuckfinger på en underligt bidsk og underspillet måde, og den modsætningsfyldte spænding er noget, der kendetegner Puce Mary. Hendes milde udseende, der gemmer på brutalitet og musikken, der udfoldes som en form for ambient field recording fra et sted, du aldrig vil hen, gemmer på en underspillet aggressivitet.

“Success” spiller måske nok på nogle – skal vi sige esoteriske – strenge, som man udmærket kender, men det bliver gjort på en så dragende måde, at man som lytter ikke undgår at blive trukket ind og ned af pladens langsomme men sikre dekonstruering. Puce Mary etablerer sig som dansk ambients mest overbevisende sirene med endnu en plade, der langsomt kravler ind i hjernen.

Info: Puce Mary har i 2013 udgivet “Success” LP, “Ultimate Hypocrisy” CS og “Persona” CS samt Sewer Election/Frederikke Hoffmeier “Aska” LP – og medvirker desuden på “DOKUMENT #1” LP. Nogle af dem er tilgængelige i diverse distro stadigvæk.