Passive/Aggressive

Revolutionen, som vi husker den

May 22 2012, af passive/aggressive

Cloud Nothings-guitaristen Joe Boyer forklarede det efter koncerten. “Jeg ved ikke, om det var planlagt, men de havde ikke fortalt det videre til os andre,” med henvisning til bandets koncert på Pop Revo, hvor Cloud Nothings forvandlede et sæt med numre fra “Attack On Memory” (2012) til en halvtimes øredøvende improtube med feedback, uendelig guitarlarm og en klar markering af buldrende basgang. Årsagen var, at frontmand Dylan Baldi havde sprunget en guitarstreng og ikke kunne spille resten af sætlisten ordentligt, hvorfor han aftalte med bandets trommeslager, at de bare skulle improviserede sig ud af resten af koncerten ved at trække det syvende nummer ud til scenetidens afslutning – uden at fortælle det til gruppens bassist og guitarist.

Det er sådanne stunder, man vil huske, hvor musikken bliver mere end en oplevelse af scene, ritual, nummer-efter-nummer, skema og forudsigeligt. Swearing At Motorists fakede en falsk trommeslager og optrådte solo med publikum på scenen. Grimes samplede et fuck, da hun ikke kunne gennemføre sit sæt. Lower spillede sit første græsshow med solen i øjnene. Alt dette, bedre end at være til en regulær koncert.

(Fotos: Alexander Julin og Passive/Aggressive)

A: Stresset Grimes kæmpede en brav kamp foran proppet Voxhall pga. nedsmeltet loop-pedal. Uforudsigeligheden klædte faktisk hendes ellers backingtrack-sikrede set.

B: UA rykkede Pop Revo. Eksplosiv Minor Threat-inspireret smadder. Urban Achievers-stilen, 1-2 numre eksplosive hardcore-numre. Den århusianske scenes retning.

C: Norske Deathcrush: Riot grrrowl. (Læs med i morgen)

D: Lower (Escho). Deadpan Copenhagen punk.

E: Cloud Nothings i absolut fri – og forrygende form efter gennembrudsalbummet “Attack On Memory”. Definerede Pop Revo 2012.

F: Errors, skotsk postrock-inspireret synth-monotoni. De bliver udgivet af Rock Action, der ejes og ledes af kollegerne i Mogwai, og Errors’ musik giver også visse associationer til Mogwai, men den er mere elektronisk og mindre melankolsk og sender også tankerne i retningen af amerikanske navne som Tortoise og Battles. Errors har dog deres eget udtryk, og da de også er glimrende musikere, var deres optræden en fin åbning på Pop Revos første aften.

G: Lower Dens – Brains. Slæbende, eftertænkson drone-pop fra monotoniens frodige marker.

H: Soft Moon w full band, wowowowooeoeooeoeoeoeowoowowoowowowowoowowooow postpunk.

I: But this one goes up to 11….. Cloud Nothings, første band på Voxhall under Pop Revo, spillede HØJT og fedt! Ond-i-sulet pop-punk af bedste skuffe.

* Troværdighed: Én af skribenterne på Passive/Aggressive er tilknyttet Pop Revos bookergruppe.