Passive/Aggressive

Shaolin Showdown – Vokal-krumspring mellem vemod, eufori og mani

Blog May 29 2018, af mikkelarre shao

Af Alexander Julin

Shaolin Showdown har længe figureret i det aarhusianske musikmiljø. Soloprojektet består af Troels Høyer, der foruden Shaolin Showdown også udgør en del af det tungsindige rockband Tilebreaker. Sangene er arrangeret i samarbejde med Jeppe Grønbæk, der også spiller i Tilebreaker. Med sin debutudgivelse, der er udkommet som kassettebånd via ligeledes aarhusianske Taarnet Tapes, manifesterer projektet sig endelig efter blot at have spillet en håndfuld koncerter i løbet af de seneste år.

Det bærende element for Shaolin Showdown er Høyers karismatiske vokal, der på dirrende vis veksler mellem underspillet sørgmodighed og en mere skæv opløftethed. På “Bukkakke Croon” bevæger Høyers lyse røst sig eksempelvis fra en tilbageholdende vemodighed over i en mere opløftet eufori, idet hans sang slår over i en manisk brægen.

Der er med andre ord rigeligt at komme efter i Shaolin Showdowns sange, hvis blot man følger de stemningsmæssige krumspring, Høyer foretager undervejs. Derfor klæder det også sangene i deres helhed, at de overordnet er så sparsomt arrangeret. Både guitaren såvel som Grønbæks klaverspil udgør bestemt et essentielt element i Shaolin Showdowns sange, hvorved de mangfoldige stemmer bliver givet yderligere pondus. Men selv uden sangenes instrumentering ville Høyers alsidige stemme stadig stå tilbage som det bærende element, der giver grund til at vende tilbage og lytte igen.

Info: “Shaolin Showdown” er udkommet på Taarnet Tapes.